Puhuin otsikon mukaisesta aiheesta Verkkoja kokemassa -seminaarin lopetuspuheenvuorossa viime viikolla. Tässä esitystallenne sekä muutamia huomioita aiheesta. Löysin tätä kirjoittaessani omasta blogistani erään toisen tilaisuuden muistiinpanoni, jotka jo viiden vuoden iästään huolimatta ovat edelleen ajankohtaisia.
Tähän seminaarin päätöspuheenvuoroon oli ladattu aika mukavasti paineita. Viime vuonna samassa seminaarissani pitämäni esitys Tekijänoikeus ja remiksaus valittiin tilaisuuden sisällöllisesti antoisimmaksi ja tilaisuuden palautteessa nimenomaan pyydettiin minua uudelleen puhumaan. Joten nyt sitten piti puhua jokseenkin samasta aiheesta, mutta paremmin. Lisäksi olin nyt seminaarin ensimmäisenä päivänä vetänyt kahteen kertaan rinnakkaissession “Vinkkejä näyttävän ja herättävän esityksen tekoon”, jossa olin jakanut ne kikkani, joilla teen hyviä esityksiä, joten yleisö varmaankin näki varsin helposti, miten esitystäni kuljetin eteenpäin.
Esitykseen tulikin tiivistettyä melkoisen hyvin se ymmärrys tekijänoikeuslain nykytilasta, jota olen tässä vuoden aikana palastellut kasaan Ville Oksasen kanssa. Tuleva kirjamme Opettajan tekijänoikeus on viittä vailla valmis ja julkaistaan Educa-messuilla tammikuussa 2011.
Tämä esitys oli hyvää sparrausta, koska tulossa on lisää tekijänoikeuskoulutusta. Pelkästään tänä vuonna koulutuskalenterissani on neljä tilaisuutta näistä aiheista, aina lyhyistä webinaareista pitkiin työpajoihin. Ja ensi vuonna alkaa KOTEK-hankkeen koulutustoiminta, jossa on tarkoitus tuottaa 12-osainen webinaari ja vähintään saman verran koko päivän tekijänoikeustyöpajoja kaikkien koulutusasteiden opettajille eri puolilla Suomea. Tilaisuudet ovat maksuttomia, OKM:n rahoituksen turvin, mutta paikkoja on rajoitetusti. Jos haluat johonkin työpajaan, kannattaa liittyä hankkeen Facebook-ryhmään, jolloin saat tiedon, kun ilmoittautuminen avataan.
Oskari Niitamo says
Moi Tarmo, linkitin tämän materiaaliksi kurssin opiskelijoille. Kirjanne tuo toivottavasti jotain apua tähän tekijäoikeuksien villiin länteen. 🙂